BLOG

Het belang van een lunchwandeling

Wij bij OpenHR wandelen regelmatig (lees: iedere werkdag) een rondje in onze lunchpauze. Dit doen we om even een frisse neus te halen tussen het harde werken door en om te genieten van het mooie Arnhem. Naast het feit dat het lekker is om even naar buiten te gaan heeft een lunchwandeling ook wel degelijk gezonde voordelen voor je lichaam en geest.

Door tijdens de lunchpauze een wandeling te maken krijg je de kans om je lichaam in beweging te zetten. Dit stimuleert de bloedcirculatie, verhoogt de stofwisseling en bevordert de spijsvertering. Het is dus goed voor je fysieke gezondheid. Ook vermindert regelmatige lichaamsbeweging het risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes. Een lunchwandeling heeft niet alleen positieve effecten op je fysieke gezondheid, maar ook op je mentale gezondheid. Het vermindert bijvoorbeeld stress, verbetert je stemming en verhoogt de productiviteit.

Naast een lunchwandeling zijn er natuurlijk ook andere manieren om in beweging te zijn. Een aantal opties om te bewegen of te ontspannen tijdens je lunchpauze zijn: Lunchyoga, lunch en leer, lees een boek of mediteer.

In de week van 25 t/m 29 september 2023 vindt de 9e editie van de Nationale Vitaliteitsweek plaats. Een goede reden om te beginnen aan een lunchwandeling of een andere activiteit!

LAATSTE NEWS

September actie! Zet nu een exclusieve HR vacature bij ons uit en ontvang...
2-09-2024
Je kan je weer inschrijven voor de volgende editie van onze Walk-In Wednesday.
1-09-2024
Wil jij als eerste op de hoogte blijven van de nieuwste HR jobs, HR...
28-08-2024
OpenHR / Hrbaan gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close